Особливості оформлення техпаспорту на квартиру, як замовити та який термін дії

Важливий момент для людини, що оформляє техпаспорт БТІ - термін дії та знання того, які операції з нерухомістю призводять до необхідності її переоформлення. Справа в тому, що техпаспорт - обов'язкова складова комплекту документації на об'єкт будь-якої нерухомості. Якщо техпаспорт на приміщення БТІ відсутній - власника не позбавлять права володіти ним, але здійснити якісь операції з нерухомістю буде не можна.

 

Скільки діє техпаспорт БТІ

У чинних українських законах термін, протягом якого паспорт є дійсним, не встановлено. Але при цьому в ряді випадків інформацію, що міститься в документі, потрібно перепідтверджувати. Новий техпаспорт оформляється:
 
- у разі зміни власника приміщення;
 
- за зміни об'єкта нерухомості.
 
Якщо в ході проведення інвентаризації виявлено, що в стані нерухомості є зміни, то техпаспорт БТІ доведеться поміняти. У цьому випадку БТІ вносить належні зміни та доповнення до інвентарної справи, після чого проводиться заміна на новий документ.
 
Як замовити техпаспорт у БТІ
Оформлення техпаспорта можливе лише з ініціативи власника нерухомості чи особи, якій довірено отримання документів. Звертатися потрібно до БТІ за місцем проживання. Допускається оформлення у приватній компанії, яка має ліцензію або кваліфікаційний сертифікат, що підтверджує право на проведення інженерних робіт.
 
Всі питання щодо отримання техпаспорту регулюються за нормами Житлового та Цивільного кодексу, а також законами «ÐŸÑ€Ð¾ власність» та «ÐŸÑ€Ð¾ архітектурну діяльність».
 
Законодавчі норми дозволяють вам замовити техпаспорт БТІ онлайн та не витрачати час на поїздки в інші організації. Наші фахівці візьмуть на себе клопіт із своєчасного оформлення документації та допоможуть отримати техпаспорт у мінімально можливий за законодавством час.
 
Не забувайте про своєчасне оформлення техпаспорту. Якщо ви зробили перепланування, плануєте оформити або переукласти іпотечний договір, продати приміщення – буде потрібно новий техпаспорт. Ми допоможемо вирішити усі питання у мінімальний час.

Новини

Особливості оформлення техпаспорту на квартиру, як замовити та який термін дії

Особливості оформлення техпаспорту на квартиру, як замовити та який термін дії

Технічний паспорт – один із основних документів на нерухомість. У ньому перераховуються всі характеристики об'єкта, зазначаються його власники, місцезнаходження, Ñ– навіть оцінна вартість.

Техпаспорт на квартиру

Техпаспорт на квартиру

Що робити, якщо вам потрібне виготовлення техпаспорта на квартиру?

Узаконення самочинного будівництва

Узаконення самочинного будівництва

Узаконити самобуд – це реально



Бюро технічної інвентаризаціїФОП Петрайчук П. В.

Адреса: Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, 60, офіс 333
petraichuk@gmail.com (068) 857 02 70 (099) 43 11 373




Приєднуйтесь до нас у соціальних мережах: